Hur framkallar man mens ? Våra tips

Ibland spelar menstruationerna oss ett spratt, de är långsamma och kommer som en överraskning när det är minst lämpligt. I dessa situationer skulle det vara mycket praktiskt att kunna få din menstruation att komma så att du inte blir överraskad. Så du frågar dig själv : "Hur framkallar man mens ?", här är våra tips !

Om du behöver hjälp eller stöd

Om du behöver hjälp kan du kontakta elevhälsan eller en klinik.

Om din menstruation uteblir i mer än ett halvår bör du kontakta en ungdomshälsocentral eller en klinik. Hälsovårdspersonal kommer att ta reda på varför den inte kommer. Vid behov kan de också ge dig tabletter för att återuppta din menstruation.

Varför utlöser du din menstruation ?  

Det finns olika anledningar till att man vill börja menstruera :

  • av bekvämlighetsskäl
  • för att minska smärtan vid premenstruellt syndrom (spända bröst, trötthet, irritabilitet, uppblåsthet, migrän, kramper etc.)
  • för att vara säker på att du får din mens före en viktig händelse så att du kan slappna av på den stora dagen...
Menstruation

När är den bästa tiden för utlöser du din mens ?

Först och främst ska vi vara tydliga : det är inte möjligt att flytta fram datumet för din menstruation.

Det finns en fysiologisk period som måste respekteras för att du ska få din menstruation.

Som en påminnelse börjar en ny menstruationscykel i genomsnitt var 28:e dag, den första dagen av menstruationen. I slutet av perioden förbereder kroppen sig sedan för en eventuell befruktning genom ägglossning.

Först efter ägglossningen, och naturligtvis om ingen befruktning har skett, kan menstruationen utlösas. Det är inte möjligt att få mens vid någon annan tidpunkt i cykeln.

Känner du till menstrosor ?

Menstrosor är trosor som absorberar din mens. Dessa trosor är luktfria och ger upp till 12 timmars skydd och ersätter helt och hållet konventionella hygieniska skydd (tamponger, bindor etc.). De här trosorna är mycket mer ekonomiska och ekologiska och förändrar ditt liv. Upptäck dem nu ! 

Dessutom är leverans och returer gratis. Allt detta gör att du kan vara säker på att tillbringa din period i lugn och ro ✌️

Menstrosor

Alla tips för att utlösa din menstruation

Det finns inga vetenskapligt bevisade metoder för att få igång menstruationen. Det finns dock några medel som kan hjälpa till att få igång menstruationen.

Vi garanterar inte att dessa naturliga metoder är effektiva, men de är säkra att prova :

Emmenagogiska växter

Det finns många så kallade "emmenagogiska" växter som framkallar och underlättar uppkomsten av menstruation på den förmodade dagen för menstruationens ankomst :

  • Persilja är särskilt effektiv när det gäller att utlösa menstruation nästa dag. Förbered en infusion med ett halvt knippe hackad färsk persilja som dricks med honung morgon och kväll.
  • Salvia, som länge varit känd för att reglera menstruationen, kan drickas som en infusion på morgonen och kvällen.
  • Mugwort, som länge har använts för att underlätta menstruationens återkomst, bör tas som en infusion två till tre gånger om dagen minst en vecka före den förmodade menstruationen.
  • Bland de emmenagogiska växterna kan vi också nämna hönsört, ruta, rölleka, ängsnycklar, herdabarn och hallon, som är en stor vän av den kvinnliga cykeln.
Emmenagogiska växter

Frukterna 

Papaya, citron och granatäpple som konsumeras i juice två till tre gånger om dagen under de tio dagar som föregår det förmodade menstruationsdatumet gör att menstruationsblödningen inträffar som förväntat.

Ricinolja för massage

Ricinolja som appliceras med en varmvattenflaska eller masseras in i magen kan främja sammandragningar av livmodervävnaden och därmed menstruation.

Yoga och mjuka övningar

Om intensiv idrottsutövning kan leda till att cykeln fördröjs (eller till och med till amenorré för idrottskvinnan), kan vissa fysiska övningar som utförs med måtta gynna menstruationen genom att påskynda blodflödet i livmoderområdet och genom att komprimera bukregionen.

Det är särskilt bra att utöva yoga, i synnerhet ställningar som sträcker ut underlivet, till exempel hundställningen med huvudet nedåt.

Menstrosor

Kan man framkalla mens med orala preventivmedel ?

Den blödning som uppstår när du tar p-piller är egentligen inte en menstruation, utan en abstinensblödning. Detta är en konstgjord blödning som orsakas av att du slutar ta p-piller under 7-dagars paus.

Om du tar två förpackningar kombinerade p-piller utan avbrott kommer dessa "perioder" inte att inträffa efter de 21 dagarna. Om du tar orala preventivmedel kan du i strikt mening inte få din menstruation, men du kan kontrollera när du börjar få abstinensblödningar. Vissa kvinnor som har mens föredrar att sluta menstruera under semestern eller av yrkesmässiga skäl och tar därför två förpackningar i rad.

Bra att veta : Vissa mediciner, premenopausen, amning eller vissa medicinska problem som polycystiska äggstockar kan fördröja eller till och med blockera menstruationen. Graviditeten leder också till att menstruationen upphör. Om din menstruation är försenad, kontakta din läkare eller gynekolog.

preventivmedel

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.