Hur framkallar man mens : 14 Tips

Framkallar mens

Ibland spelar menstruationerna oss ett spratt, de är långsamma och kommer som en överraskning när det är minst lämpligt. I dessa situationer skulle det vara mycket praktiskt att kunna få din menstruation att komma så att du inte blir överraskad.

Så du frågar dig själv : "Hur framkallar man mens", här är våra tips !

PMS men inga mens : Varför ?

Låga nivåer av könshormonerna progesteron och östrogen kan påverka ägglossning och menstruation. 

En vanlig orsak till låga progesteron- och östrogennivåer är en kost som är fattig på fett, kolhydrater och kalorier. Om du dessutom ägnar dig åt ansträngande fysisk aktivitet kan det störa din menstruation och förhindra att den inträffar.

Om du inte äter tillräckligt med fett (eller förbränner för mycket fett) kan du också få för lite fett. Östrogen produceras i fettvävnad. För lite fett påverkar därför din menstruationscykel och dina menstruationer. 

PMS men inga mens

Tecken på att din menstruation kan vara störd

  • Onormalt långa eller oregelbundna menstruationscykler
  • I vissa fall kan det dröja flera månader innan du återfår din menstruation
  • Du blöder mycket lite
  • Underlivet är torrt under större delen av cykeln
  • Sämre humör och sömn (låga könshormoner förändrar de positiva signalerna i hjärnan)

Alla dessa symtom varar i 2-3 veckor och kvarstår efter menstruationen. I själva verket liknar de symptomen hos en kvinna före klimakteriet. Därför är det viktigt att ta dem på allvar och låta en gynekolog undersöka dem.

Menstrual

14 tips för framkalla din menstruation

1 - Persilja

Persilja är särskilt effektiv när det gäller att utlösa menstruation nästa dag. Förbered en infusion med ett halvt knippe hackad färsk persilja som dricks med honung morgon och kväll.

2 - Salvia 

Salvia, som länge varit känd för att reglera menstruationen, kan drickas som en infusion på morgonen och kvällen.

3 - Måltiderna

Om du tränar mycket kan du försöka äta mindre eller mer.

4 - Mugwort

Mugwort, som länge har använts för att underlätta menstruationens återkomst, bör tas som en infusion två till tre gånger om dagen minst en vecka före den förmodade menstruationen.

5 - Emmenagogiska växterna

Bland de emmenagogiska växterna kan vi också nämna hönsört, ruta, rölleka, ängsnycklar, herdabarn och hallon, som är en stor vän av den kvinnliga cykeln.

6 - Stärkelserika livsmedel

Om du inte äter stärkelserika livsmedel (potatis, pasta, ris, bröd, spannmål) kan du börja nu

 7 - Frukterna

Papaya, citron och granatäpple som konsumeras i juice två till tre gånger om dagen under de tio dagar som föregår det förmodade menstruationsdatumet gör att menstruationsblödningen inträffar som förväntat.

8 - Om du är vegan

Om du är vegan kan det vara dags att lägga till ägg eller smör i din kost. Kolesterol är en byggsten för könshormoner.

9 - Ricinolja

Ricinolja som appliceras med en varmvattenflaska eller masseras in i magen kan främja sammandragningar av livmodervävnaden och därmed menstruation.

10 - Mjuka sporter

Yoga och mjuka övningar. Om intensiv idrottsutövning kan leda till att cykeln fördröjs (eller till och med till amenorré för idrottskvinnan), kan vissa fysiska övningar som utförs med måtta gynna menstruationen genom att påskynda blodflödet i livmoderområdet och genom att komprimera bukregionen.

11 - Råa grönsaker

Ät inte för många råa grönsaker. Ånga grönsaker innan du äter dem. Undvik grönsaker som kål och broccoli. Denna grönsak innehåller ämnen som hjälper till att avgifta östrogen

12 - Salt

Använd salt som innehåller jod

13 - MACA rot

MACA rot kan användas för att öka effekterna av östrogen och progesteron i kroppen.

14 - Bad 

Ta varma bad. Detta hjälper till att slappna av i kroppen.

Menstruation

Kan man framkalla mens med orala preventivmedel ?

Den blödning som uppstår när du tar p-piller är egentligen inte en menstruation, utan en abstinensblödning. Detta är en konstgjord blödning som orsakas av att du slutar ta p-piller under 7-dagars paus.

Om du tar två förpackningar kombinerade p-piller utan avbrott kommer dessa "perioder" inte att inträffa efter de 21 dagarna. Om du tar orala preventivmedel kan du i strikt mening inte få din menstruation, men du kan kontrollera när du börjar få abstinensblödningar. Vissa kvinnor som har mens föredrar att sluta menstruera under semestern eller av yrkesmässiga skäl och tar därför två förpackningar i rad.

Bra att veta : Vissa mediciner, premenopausen, amning eller vissa medicinska problem som polycystiska äggstockar kan fördröja eller till och med blockera menstruationen. Graviditeten leder också till att menstruationen upphör. Om din menstruation är försenad, kontakta din läkare eller gynekolog.

Kan man framkalla mens med orala preventivmedel

När är den bästa tiden för utlöser du din mens ?

Först och främst ska vi vara tydliga : det är inte möjligt att flytta fram datumet för din menstruation.

Det finns en fysiologisk period som måste respekteras för att du ska få din menstruation.

Som en påminnelse börjar en ny menstruationscykel i genomsnitt var 28:e dag, den första dagen av menstruationen. I slutet av perioden förbereder kroppen sig sedan för en eventuell befruktning genom ägglossning.

Först efter ägglossningen, och naturligtvis om ingen befruktning har skett, kan menstruationen utlösas. Det är inte möjligt att få mens vid någon annan tidpunkt i cykeln.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.