Tecken på att mens är på väg

Menstruationen inleds med några små symtom som inte är luriga. Intensiteten varierar från person till person. De lyckligaste känner knappt av dem alls. Muskelvärk, ont i magen, trötthet och irritation - vi tar reda på vilka tecken som signalerar att menstruationen är på väg.

Låt oss upptäcka tecken på att mens är på väg nu !

Tecken på att mens är på väg

Symtomen vid menstruation är mer eller mindre intensiva och varierar från en kvinna till en annan. De är resultatet av en minskning av hormonerna. Olika smärtor kan uppstå : migrän, magont eller till och med muskel- och ledvärk.

Förutom dessa kroppsvärk kan vissa kvinnor få en verklig känslighet i brösten. Området kan till och med svullna upp och bli spänt, vilket ger upphov till smärta vid minsta beröring.

Vissa kvinnor upplever också en stark trötthet under menstruationerna. Detta beror återigen på hormonförändringen, särskilt ökningen av progesteron och minskningen av östrogen.

Menstrosor

När menstruationen kommer påverkar också känslorna

Tecken på att mens är på väg har också en inverkan på känslorna. Hormoncykeln och hormonella svängningar kan också påverka vårt humör.

Ångest, irritabilitet, koncentrationssvårigheter eller till och med sömnlöshet kan uppstå inom några dagar efter att menstruationen har börjat. Observera dock att om du upplever en hög grad av dessa symtom kan du drabbas av premenstruellt syndrom.

Även om 75 procent av kvinnorna har symtom när de får sin mens, är det bara 20-50 procent som har premenstruellt syndrom (PMS). Och 5 till 10 % av dem lider av svår PMS, vilket leder till allvarliga störningar i deras liv.

Det finns inget medicinskt test för att diagnostisera den och den vetenskapliga forskningen går långsamt. Forskarna förstår inte vad som orsakar PMS, vilket innebär att forskningen i ämnet är svag och att det finns mindre finansiering för nya studier.

Menstruation

Mens symtom eller graviditet : vad är skillnaderna ?

Har du svårt att skilja på graviditetssymptom och menssymptom ? Det är normalt, en del av dem liknar varandra. Eftersom en kvinna i genomsnitt har mens i 38 år av sitt liv är det bäst att lära sig att se skillnaden ganska snabbt.

Förvirrande tecken är bland annat trötthet, bröstsmärta och hungerkänslor. Även om symptomen är likartade finns det dock vissa nyanser att identifiera.

Bröstet är till exempel en bra indikator på om du är gravid eller om du väntar på din mens. Om du känner spänningar i brösten är det som sagt ett tecken på att din mens är på väg. Om dina bröst däremot blir så stora att du måste byta kopp är det troligt att det är början på en graviditet

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.