Hur använder jag mina Clean menstrosa ?

Spoiler alert : här kommer vi främst att prata om din mens, men du bör veta att dina Clean är anpassade till alla moment i en menstruerande persons liv (vita flytningar, urinläckage, vattenförlust, post partum...).

Hur länge kan du ha dina Clean menstrosar på dig ?

Beroende på hur mycket du menstruerar och vilken Clean-modell du väljer kan du bära dina menstrosa under olika lång tid.

Det finns inget riktigt "hur man gör", men enligt CleanGang (våra användare 😉 ) använder 80 % av de som har ett genomsnittligt flöde det mellan 8 och 12 på morgonen. Vår absorptionsteknik är utformad för att förhindra läckage, det finns till och med en larmsignal : om du känner en stark känsla av väta är det dags att byta trosor !

Hur många menstrosor behöver du för en cykel ?

Allt beror på var du befinner dig, om du precis har börjat med menstrosor eller om du är en mer erfaren användare ! Men det finns ingen riktig bruksanvisning, det beror verkligen på hur du använder dem !

➡️ Om det här är ditt första försök måste du ha 1 eller 2 menstrosor.

➡️ Om du vill säga adjö till alla andra skydd under din cykel rekommenderar vi att du väljer minst 3 trosor !

➡️ Om du verkligen vill ha det bekvämt behöver du 5 eller 6 Clean menstrosor för 5 menstruationsdagar.

Clean Menstrosor

Hur växlar du mellan dina Clean menstrosor under din cykel ?

Nyckeln till att hantera dina mensbyxor är att hitta din egen "rullteknik", eller mer specifikt din "Clean-rutin". Målet ? För att ha tillräckligt med trosor för att klara dig under hela din cykel ska du växla mellan dessa tre steg : användning/tvätt/torkning.

Vi har delat med oss en Clean-rutiner, beroende på hur många mensbyxor du har. Detta är bara tips, kom ihåg att det är upp till dig att testa och hitta den rutin som passar dig bäst !

Clean-rutinen med 3 trosor

Dag 1 : Ta på dig ditt första par Clean. När du byter dem ska du skölja dem i kallt vatten, tvätta dem och ta på dig det andra paret Clean för natten.

Dag 2 : När du går upp tvättar du de menstrosa som du använde under natten och tar på dig dina tredje menstrosa. När du byter om ska du skölja dina menstrosa med kallt vatten och tvätta dem. Clean som du använde första dagen av din menstruation är torr och redo att användas igen.

Dag 3 : Vi tar samma och börjar om på nytt !

#Tips : Du kan ställa in en påminnelse så att du kommer ihåg att tvätta dina Clean så tidigt som möjligt på dagen så att de är torra nästa dag !