FAQ

Här hittar du svaren på de flesta frågor du har om Clean. Om du fortfarande behöver mer information kan du skriva till oss via kontaktformuläret !

Absorberande trosor

Okej, så hur fungerar en menstrosa ?

För att göra det enkelt : ta bara på dig den. De tre tekniska tygerna som utgör den absorberande delen (= det sanitära skyddet) av din Clean har valts ut med omsorg för att bättre dränera, absorbera och behålla ditt menstruationsblod.

Steg 1 : Bomullen dränerar blodet: den tar upp det och för det till den absorberande delen. Den är ultralätt för att förhindra att du känner dig fuktig.

Steg 2 : Tencel, tillverkat av eukalyptusfiber : Tencel är välkänt för sina naturligt superabsorberande och antibakteriella egenskaper och är en allierad mot lukt och irritation i dina menstrosa.

Steg 3 : Det vattentäta membranet håller ditt blod : det skyddar dig från läckage. Efter användning är det bara att skölja, tvätta och torka trosorna, så är de redo att användas igen.

För mer information om tvätt, följ guiden !

Hur absorberande är mina Clean menstrosor ?

Allt beror på din Clean ! Absorberingsgraden varierar beroende på vilken modell av Clean menstrosa du väljer. 


Oroa dig inte, du kommer att hitta den Clean som passar dig : 98 % av våra kunder är nöjda ! 🚀

Hur är sammansättningen av Clean menstrosor ?

Alla material som används vid tillverkningen av Clean menstrosor är hälsosamma. Våra Clean är tillverkade av tre tyger som är noggrant utvalda för sin effektivitet : ett bomullstyg i kontakt med vulvan, sedan ett absorberande material av tencel (tillverkat av eukalyptusfibrer) och ett vattentätt membran för att hålla kvar blodet och förhindra läckage. Garanterat riktigt (riktigt) bekvämt.

Var tillverkas Clean menstrosor ?

Clean menstrosor tillverkas i Sverige av material som kommer från Europa. Vi samarbetar med flera fabriker som stöder lokala kvinnors arbete.

Hur länge håller Clean menstrosor ?

Din Clean kan vara med dig i 3 till 5 år ! 
 Nyckeln till att behålla din Clean så länge som möjligt är att ta väl hand om den - med kärlek och rätt tvättmedel - och att inte skada dess tekniska material med en aggressiv torkmetod. (se avsnittet om tvätt för mer information).