FAQ

Här hittar du svaren på de flesta frågor du har om Clean. Om du fortfarande behöver mer information kan du skriva till oss via kontaktformuläret !

Absorberande trosor

Låt oss gå tillbaka till grunderna : vad är menstrosor ?

Menstrosa ersätter hygieniska engångsskydd ! Den ser ut som dina vanliga trosor, förutom att den är tillverkad av en teknisk del som absorberar ditt blod, utan lukt eller fukt. Det är hälsosamt, ekologiskt och tvättbart (så att det kan återanvändas). Beroende på modellen och din flödesdag ger den dig upp till 12 timmars sinnesfrid, med samma komfort som vardagliga underkläder.

Okej, så hur fungerar en menstrosa ?

För att göra det enkelt : ta bara på dig den. De tre tekniska tygerna som utgör den absorberande delen (= det sanitära skyddet) av din Clean har valts ut med omsorg för att bättre dränera, absorbera och behålla ditt menstruationsblod.

Steg 1 : Bomullen dränerar blodet: den tar upp det och för det till den absorberande delen. Den är ultralätt för att förhindra att du känner dig fuktig.

Steg 2 : Tencel, tillverkat av eukalyptusfiber : Tencel är välkänt för sina naturligt superabsorberande och antibakteriella egenskaper och är en allierad mot lukt och irritation i dina menstrosa.

Steg 3 : Det vattentäta membranet håller ditt blod : det skyddar dig från läckage. Efter användning är det bara att skölja, tvätta och torka trosorna, så är de redo att användas igen.

För mer information om tvätt, följ guiden !

Hur absorberande är mina Clean menstrosor ?

Allt beror på din Clean ! Absorberingsgraden varierar beroende på vilken modell av Clean menstrosa du väljer. 


Oroa dig inte, du kommer att hitta den Clean som passar dig : 98 % av våra kunder är nöjda ! 🚀

Hur är sammansättningen av Clean menstrosor ?

Alla material som används vid tillverkningen av Clean menstrosor är hälsosamma. Våra Clean är tillverkade av tre tyger som är noggrant utvalda för sin effektivitet : ett bomullstyg i kontakt med vulvan, sedan ett absorberande material av tencel (tillverkat av eukalyptusfibrer) och ett vattentätt membran för att hålla kvar blodet och förhindra läckage. Garanterat riktigt (riktigt) bekvämt.

Var tillverkas Clean menstrosor ?

Clean menstrosor tillverkas i Sverige av material som kommer från Europa. Vi samarbetar med flera fabriker som stöder lokala kvinnors arbete.

Hur länge håller Clean menstrosor ?

Din Clean kan vara med dig i 3 till 5 år ! 
 Nyckeln till att behålla din Clean så länge som möjligt är att ta väl hand om den - med kärlek och rätt tvättmedel - och att inte skada dess tekniska material med en aggressiv torkmetod. (se avsnittet om tvätt för mer information).

Är mina menstrosa luktfria ?

Ja, vi har tänkt på allt ! Den absorberande delen av våra trosor är tillverkad av tencel : ett tyg som är känt för sina antibakteriella och luktdämpande egenskaper. Vi vill inte skämma ut dig, men mer än 80 000 Clean användare har godkänt dess förtjänster ;) !

Tamponger och bindor tenderar att hindra slidan och vulvan från att andas, även om de byts regelbundet. De lukter som kommer från vaginala flytningar, menstruationsblod och svett förstärks sedan av reaktionen mellan dessa flytningar och de kemikalier som ingår i engångsbindor som inte är ekologiska.

Så Clean = kemikaliefri = effektiv luktkontroll

Finns det risk för läckage ?

När det gäller val av mensskydd är rädslan för läckage en av kvinnornas största bekymmer. Det är därför naturligt att fråga sig om menstrosor ger tillräckligt skydd för att förhindra läckage.

Clean trosor är utformade för att absorbera menstruationsflödet genom absorberande tyger som är inbäddade i trosornas botten. Det innebär att det inte finns någon risk för läckage! För att optimera absorptionen är det nödvändigt att välja en trosa med en absorptionsnivå som motsvarar ditt flöde : från lätt till mycket kraftigt.

Det är därför viktigt att välja en trosa som är lämplig för ditt menstruationsflöde. Om du har ett kraftigt flöde är det lämpligt att välja en menstrosa med högre absorptionsförmåga, till exempel modellerna Lia eller Nelia. Om du har ett lätt flöde räcker det med en menstrosa med låg absorptionsförmåga.

En annan sak att tänka på är trosor passform. Absorberande trosor med hög skärning ger bättre skydd mot läckage eftersom de täcker en större yta av intimzonen. Trosor med elastiska kanter ger också extra skydd genom att förhindra sidoläckage.

Hur ofta måste man byta trosor ?

När det gäller val av menstrosor är en av de vanligaste frågorna hur länge du kan bära en menstrosa innan du måste byta den. 

Hur länge du kan bära en Clean trosa beror på varje kvinnas menstruationsflöde. För kvinnor med ett mycket kraftigt flöde rekommenderas att byta trosor var 8:e timme. För kvinnor med normalt flöde kan trosorna bäras i upp till 24 timmar.

Det är dock viktigt att notera att bärlängden också beror på menstruationstrosans absorptionsgrad. Trosor med högre absorptionsförmåga kan bäras längre än de med lägre absorptionsförmåga.

Det är också viktigt att ta hänsyn till menstrosa skick. Om trosan är sliten eller skadad är det lämpligt att byta den omedelbart.

Det rekommenderas också att byta trosa efter ansträngande fysisk aktivitet eller långvarig exponering för värme, eftersom detta kan leda till ökad svettning och lukt.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att alla kvinnor är olika och att hur länge en kvinna bär sina menstrosa kan variera beroende på olika faktorer, till exempel graden av fysisk aktivitet, omgivningstemperaturen, stressnivån osv.

Varför använder man Clean absorberande trosor ?

Kvinnor har alltid sökt efter effektiva och bekväma sätt att hantera sina menstruationer. Sedan uppfinningen av bindor och tamponger har alternativen utvecklats, inklusive användning av menstrosor. Menstruationstrosor är underkläder som är utformade för att absorbera menstruationsflödet. De är tillverkade av mjuka, bekväma tyger som bomull eller bambu, med ett inbyggt absorberande lager.

Varför ska man använda menstrosa ? Det finns många anledningar, här är de viktigaste :

  • Hållbarhet och kostnadsbesparingar : trosor är återanvändbara, vilket gör dem mer hållbara och kostnadseffektiva på lång sikt än engångstamponger och -bindor.

  • Bekvämt : Clean trosor är tillverkade av mjuka, bekväma tyger, vilket gör dem bekvämare att bära än engångstamponger och bindor. Dessutom innehåller de inga irriterande kemikalier.
    Ökat skydd: Menstruationsbyxor kan bäras ensamma eller tillsammans med andra hygieniska skydd som tamponger eller menskoppar för ökat skydd.

  • Miljövänligt : Menstruationstrosor är ett miljövänligt alternativ eftersom de är återanvändbara och därför undviker det avfall som är förknippat med engångstamponger och bindor.

  • Ökad absorptionsförmåga : Moderna trosor kan absorbera lika mycket mensflöde som tamponger och bindor.

  • Ingen risk för toxisk chock : Trosor utgör ingen risk för toxiskt chocksyndrom, ett potentiellt allvarligt problem i samband med långvarig användning av tamponger.
  • Rörelsefrihet : Trosor ger större rörelsefrihet än tamponger och bindor, vilket är särskilt fördelaktigt för kvinnor som är fysiskt aktiva.

Kan menstruationstrosor användas hela dagen ?

Menstruationstrosor är en praktisk och bekväm lösning för kvinnor som har mens. Men en fråga som kan uppstå är om de kan bäras säkert hela dagen.

Svaret är ja, mensskyddstrosor kan bäras hela dagen. Detta beror på att menstrosor, till skillnad från tamponger eller bindor, är utformade för att kunna bäras under en längre tid utan att behöva bytas ofta.

Detta beror på de material som används för att tillverka menstrosa. De absorberande skikten är tillverkade av frotté eller mikrofiber, vilket gör att de absorberar mer än bindor och ger en bekvämare känsla.

Dessutom är trosor tillverkade av andningsbara tyger som tillåter luft att cirkulera, vilket gör att man undviker känslan av väta och värme.

Det är dock viktigt att notera att hur länge Clean trosor bör bäras beror på varje kvinnas menstruationsflöde. För kvinnor med ett mycket kraftigt flöde rekommenderas det att byta trosor var 8:e timme eller så. För kvinnor med ett normalt flöde kan menstrosa bäras i upp till 24 timmar innan de behöver bytas.

Är trosan våt när du använder den ?

Användningen av menstrosor blir alltmer populär bland kvinnor som söker alternativ till tamponger och bindor. En fråga som ofta dyker upp är dock om trosor känns våta ? Svaret är nej.

Till skillnad från tamponger och bindor är Clean trosor utformade för att absorbera menstruationsflödet snarare än att samla eller fånga upp det. Menstruationstrosor har flera absorberande lager som hjälper till att hålla menstruationsflödet inne i trosan, samtidigt som de förhindrar en våt känsla.

De absorberande lagren är tillverkade av tyger som tillåter huden att andas, till exempel bomull eller bambu. Dessa material är mjuka och bekväma att bära och undviker den irritation eller klåda som kan uppstå med bindor eller tamponger.

Dessutom är trosor utformade för att kunna bäras hela dagen, utan att behöva bytas ofta som tamponger eller bindor. Detta innebär att kvinnor kan fortsätta sina dagliga aktiviteter utan att behöva oroa sig för att byta sina sanitetsskydd flera gånger under dagen.

Det är viktigt att notera att även om trosor inte orsakar vätskekänsla rekommenderas att de byts var 8:e timme för mycket kraftiga flöden och var 24:e timme för normala flöden. Detta säkerställer optimal hygien och förebygger risken för infektioner.

Jag har ett rikligt flöde. Kan jag använda dessa trosor ?

Om du lider av kraftiga menstruationsflöden kanske du undrar om du kan använda en menstrosa för att skydda dig. Svaret är ja ! Menstruationstrosor är ett bra alternativ för kvinnor som har kraftiga flöden.

Clean trosor är utformade för att absorbera menstruation utan att behöva använda tamponger eller bindor. De är tillverkade av absorberande och vattentäta tyger som förhindrar läckage. Trosor är också miljövänliga eftersom de är återanvändbara, vilket eliminerar behovet av att använda engångsprodukter.

Menstrosor finns i olika storlekar och absorptionsnivåer för att tillgodose varje kvinnas behov. De finns också i en mängd olika stilar och färger, vilket gör dem både bekväma och snygga.

Om du bestämmer dig för att använda en menstrosa för ditt kraftiga flöde är det viktigt att du byter trosa regelbundet för att undvika läckage och upprätthålla god hygien. 

Varför ska jag byta från menskopp till menstrosa ?

Om du för närvarande använder en menskopp för att hantera din menstruation kanske du undrar om det är värt att byta till menstrosa. Faktum är att menstrosa erbjuder flera fördelar jämfört med menskoppen som kan motivera ett byte.

För det första är menstrosa lättare att använda. Till skillnad från menskoppen, som kräver viss skicklighet och övning för att sättas in på rätt sätt, bärs Clean trosa helt enkelt som vanliga trosor. Du tar helt enkelt på dem och byter dem vid behov, vilket gör dem mer bekväma och tillgängliga för alla kvinnor.

För det andra är menskoppar mer bekväma. Menskoppar kan vara stela och orsaka skav eller smärta, medan mensskyddstrosor är utformade för att vara bekväma. De är mjuka och flexibla och orsakar inte obehag.

För det tredje är mensskyddstrosor mer miljövänliga. Till skillnad från menskoppar, som måste rengöras och steriliseras efter varje användning, är menstrosor återanvändbara och därför mer miljövänliga. De eliminerar också behovet av att använda engångsprodukter som tamponger och bindor.