Kan man bada när man har mens

Att bada under mens är, tvärtemot vad många tror, fullt möjligt !

Allt du behöver göra är att vidta några enkla försiktighetsåtgärder så är du redo att ta dig ut i vattnet. Simning kan till och med vara bra för att lindra mensvärk och smärta i ländryggen.

Bada med mensskydd

Det är fullt möjligt att bada med en tampong eller menskopp. Om du vill visa mer respekt för din kropp och planeten kan du överväga att bada i en Badtrosa för mens. Den här trosan liknar Menstrosor och gör att du kan absorbera blodet under din mens, utan läckage eller lukt. 

När du har badat byter du bara trosorna, sköljer och torkar dem. Det är enkelt, snabbt och mer ekonomiskt än traditionella mensskydd.

Bada under mens : glöm missuppfattningarna

Många kvinnor har länge förbjudit sig själva att utöva vissa aktiviteter under menstruationsperioden, men det är hög tid att glömma de förutfattade meningarna.

Idrottsutövning under menstruationscykeln omprövas ibland, men utan grund. Det har varit möjligt att bada under menstruationen i flera årtionden och det finns inga kontraindikationer för denna sport.

Bada

Du bör dock vara medveten om att om du simmar (eller utövar någon annan sport) mycket intensivt kan du drabbas av amenorré, dvs. utebliven menstruation. Men oroa dig inte, för att nå dit måste du simma flera kilometer om dagen och genomgå extrem träning.

Fördelar för kroppen

Tvärtemot vad många tror är det fullt möjligt att bada under mens. Simning är till och med bra för att lindra menstruationskramper.

Mens

Simning har en masserande och avslappnande effekt på alla delar av kroppen och hjälper till att lindra smärta. Vid smärta i ländryggen är ryggsim ett bra sätt att slappna av i ryggmusklerna. Men tvinga dig inte !


Om du inte känner för att simma eller om du känner dig svag kan du simma lugnt utan att anstränga dig eller välja ett vattengymnastikpass. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.